Fotoelektromos érzékelő

fotoelektromos érzékelő

A fotoelektromos érzékelő alkalmas a gyors, biztonságos tárgyfelismerésre. A di-soric termékeket a legmagasabb funkcionális biztonság jellemzi.

Ezek az érzékelők különböző kivitelek és működési elvek szerint csoportosíthatók. A fénykibocsájtó elem - az adó - fényt (vörös, zöld, kék, infravörös, vagy lézer) bocsájt ki, a vevő ezt érzékeli. Adó-vevős típusok esetén az adó és a vevő külön házban van. Amikor a tárgy az adó és a vevő között van, a fény megszakad, a szenzor jelez. Tükörreflexiós változatok használata esetén a fénykibocsátó és a fényérzékelő elemek is ugyanabban a házban vannak. A kibocsátó elem fénye visszaverődik a prizmáról, a fotoszenzor elemhez. Ha a tükör és a foto kapcsoló között objektum van, a fénysugár megszakad. Tárgyreflexiós fajták használatakor a fénykibocsátó és a fényérzékelő elemek ugyanabban a házban találhatók, a fény magáról a tárgyról verődik vissza. Ha nem található az objektum, a fény nem érkezik vissza a vevőbe.

Típusok


A fénysorompók és a fényvisszaverődés elvén működő szenzorok, számos modellben és eltérő működési módban találhatóak meg termékpalettánkon.

Ron System Kft.
2040 Budaörs,
Szabadság u. 135.
Elérhetőség
+36 23 428 744
+36 30 640 92 57
info@ronsystem.hu
Nyitvatartás
H-Cs: 8:00 - 16:30
P: 8:00 - 14:00