HMI, kijelző

HMI (Human-Machine Interface)

A HMI, vagyis a Human-Machine Interface egy olyan kezelői felület vagy rendszer, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy interakcióba lépjenek a gépekkel, berendezésekkel.

A gépekkel való kommunikáció történhet fizikai kezelőszerveken keresztül, amit  általában olyan hardvereszközökből építenek fel, mint a gombok, lámpák, kapcsolók, és kijelzők.
A másik megoldást a szoftver alapú interfész jelenti, amikor az interakció egy számítógépes programon keresztül zajlik. Ilyenkor általában grafikus felületen történik a kommunikáció, ahol az operátor képekkel, szimbólumokkal és szövegekkel kommunikál a géppel vagy az automatizált rendszerrel.
A HMI-k kulcsfontosságú szerepet játszanak az ipari folyamatok hatékony és gyors kezelésében.

Funkciója

Egyszerűsíti a gépek működését és az emberi interakciókat, valamint segíti a felhasználókat a rendszer állapotának megértésében. Lehetővé teszi az operátorok számára, hogy irányítsák és módosítsák a gépek beállításait, illetve monitorozza azok teljesítményét és a rendszer egészének működését.

Felhasználása

Gyakran találkozhatunk velük például automatizált gyártósorokon, de széles körben használják olyan területeken is, mint az autóipar, az orvostechnikai eszközök és a számítástechnika. A legkeményebb ipari környezetekben is megállják a helyüket, amelyekben az érintőképernyős terminálokat durva körülmények (magas hőmérséklet, nedves vagy szennyezett környezet) között kell használni. Ellenállóak a mechanikai sérülésekkel, az elektrosztatikus kisülésekkel és a hőmérsékletváltozásokkal szemben is.
HMI kijelző
HMI panel
HMI monitor

Gyártók


A 4,3”- tól 21,5” méretig választható, nagy megbízhatóságú, IP65/IP66 védettségű termékeket kifejezetten üzemi körülményekre fejlesztették.

ESA HMI

ESA

Termékeink nagy teljesítményű és sebességű, üzemi viszonyok között rendkívül megbízhatóan működő, széleskörű referenciával rendelkező eszközök. Az operator panel soros, Ethernet, CanOpen, ProfibusDP, Ethercat kommunikáción keresztül lép kapcsolatba az iparban előforduló különböző gyártmányú PLC-kel, frekvenciaváltókkal, szervóhajtásokkal, szabályozókkal, 2D és 3D olvasókkal, illetve terepi buszokon lévő ki és bemenetekkel, szelepszigetekkel. Választékunkban megtalálhatóak a vezérlések kezelésére is alkalmassá tett típusok. A fémházzal rendelkező touch panelek, amelyek jobb hő- és ütésállósággal rendelkeznek, védik a beépített elektronikát, így megnövelik a monitor élettartamát.
Ron System Kft.
2040 Budaörs,
Szabadság u. 135.
Elérhetőség
+36 23 428 744
+36 30 640 92 57
info@ronsystem.hu
Nyitvatartás
H-Cs: 8:00 - 16:30
P: 8:00 - 14:00